MENU SLUITEN

Zuidwenk, Spakenburg

Verbouwing tot mancave

Van een oude schuur moest een prettige leefruimte gecreëerd worden met diverse functies zoals een atelier, een bioscoop, een bar, een mancave en een berging. Het oorspronkelijke gebouw heeft een nok wat niet in midden ligt. Deze daklijn is opgepakt door houten spanten in de voorgevel, waardoor een luifel ontstaat als een ‘brise soleil’ d.m.v. horizontale shutters. De stalen, zwarte kozijnen in de buitengevel, gecombineerd met de houten spanten, donkere vlakke dakpannen en het witte stucwerk conform de woning geven een fraai en uniek geheel. Dit project kenmerkt zich door de mooie materialen en details, die zijn doorgevoerd in het interieur en exterieur. Naast de schuur is een woning gesloopt, waar een constructief deel moest om verdere verzakking te voorkomen. Hiervoor is in samenwerking met Koelewijn Bouw een muur van 5,5 meter hoog gemaakt. Door metselwerk poeren te gebruiken gecombineerd met stucwerk wordt de hoogte extra benadrukt en sluit het goed aan bij de overige bebouwing. Naast de woning is een extra doorgang gecreëerd naar het bestaande houten bijgebouw, waardoor er ruimte is gemaakt voor een kantoor. Hier zijn ook de stalen kozijnen toegepast, net zoals in het andere bijgebouw. Beide bijgebouwen zijn gerealiseerd door aannemersbedrijf Schuurman.

Categorie

  • Woningbouw, Interieur/tuinen

Locatie

  • Zuidwenk 14, Spakenburg

Jaar

  • 2014, 2015, 2016

Opdrachtgever

  • Familie Vedder

Deze website gebruikt cookies om u de beste ervaring te geven. Ga akkoord door op de groene button te klikken. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.